Havainnot

Kevätseuranta-havainnot tallennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan. Siellä ne säilyvät pysyvästi tutkijoiden ja muiden kiinnostuneiden saatavilla.

Ilmoita omat havaintosi tästä!

Alta näet Kevätseurannan viimeisimpiä havaintoja. Meillä on myös yksityiskohtaisempi Kevätseurannan tulospalvelu. Ohjeita havaintojen ilmoittamiseen löydät täältä

Voit myös katsoa, miten havaintoja on kertynyt maakunnittain.

Ilmoita havainnot 30.6.2024 mennessä.

Viimeiset 1000 havaintoa

Kaikki havainnot

Havainnot ovat julkisia, mutta niitä julkaistessa lähteenä on
mainittava Luonto-Liitto ja Luomus. Havaintoja ei ole tarkastettu, ja mukana voi olla myös yksittäisiä virheitä tai vääriä määrityksiä.

Käärmehavainnot eivät näy julkisissa tilastoissa muiden havaintojen tapaan, sillä  ne luokitellaan sensitiivisiksi lajeiksi. Näin ollen niiden havaintotietoja ei julkaista ja ne menevät salaukseen Lajitietokeskuksen sääntöjen mukaisesti. Lisätietoa sensitiivisistä lajeista voi lukea täältä: https://laji.fi/about/709.

Havainnot maakunnittain

Linkkiä klikkaamalla pääset tarkastelemaan kunkin maakunnan alueelta Kevätseurannan nettilomakkeelle ja Luomuksen-havaintojärjestelmään ilmoitettuja havaintoja. Linkkien alta löytyy 1000 tuoreinta havaintoa.

HUOM: Maakunnat ovat erikokoisia eikä kaikkien alueella ole yhtä paljon havainnoitsijoita. Jos asut maakunnassa, josta on vain vähän havaintoja, ilmoita havaintosi meille!