Tulostettava kevätkortti lapsille

Kuvat: Milja Laine

Lasten kevätkortti sopii käytettäväksi erityisesti alakouluikäisten ja sitä nuorempien lasten kanssa. Voit ladata kortin alta ja tutustua kortin kevätlajeihin täällä.

Lataa lasten kevätkortti tästä: Lasten Kevätseuranta 2024

Oletko Luonto-Liiton toimija tai luontokerhoverkoston jäsen? Jos vastasit kyllä, toimitamme sinulle Kevätseurantamateriaalit maksutta! Tilaa materiaalit: kevatseuranta(at)luontoliitto.fi.

Kevätkortin täyttöohjeet

  • Kevätkortin ensimmäinen sarake on varattu ensihavainnoille. Merkitse ruutuun ensihavaintosi päivämäärä ja paikkakunta. Ensihavainto tarkoittaa sitä kertaa, jolloin näet kortin lajin keväällä ensimmäisen kerran.
  • Kevätkortissa on tilaa kolmen kevätretken havainnoille. Rastita retken aikana näkemäsi lajit jokaisen retken kohdalla oleviin sarakkeisiin.
  • Kortin avulla voit seurata kevään edistymistä: lajimäärä kasvaa, mitä pidemmälle kevät etenee. Kolmannella retkellä saatat nähdä jo lähes kaikki lasten Kevätseurannan lajit!

Palauta täytetty kevätkortti:

Kaikkien kevätkortin 30.6. mennessä palauttaneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja. Jokaisen osallistujan nimi julkaistaan myös lasten luontolehti Siepossa.

Sieppo on sadunhohtoinen lasten ja perheiden luontolehti, joka sisältää sarjakuvia, luontotehtäviä, tarinoita ja retkivinkkejä. Vuosikerta kuuluu Luonto-Liiton jäsenmaksun hintaan. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

www.luontoliitto.fi/liity
www.luontoliitto.fi/liity/tilaa-lehti