Kaikki Suomen perheet yhdessä kevääseen 24.4!

Tuntuuko siltä, että kaikki keväiset tapahtumat on peruttu? Ei hätää, keväinen luonto kuhisee tapahtumia! Luonto-Liitto kutsuu kaikki Suomen perheet luontoon kevään äärelle 24.4.2021.

Lähdetään yhdessä koko perheen voimin tutustumaan oman kotipaikkakunnan lähiluontoon! Keväinen retkikohde voi löytyä yllättävänkin läheltä. Löytyisikö kotitalon lähistöltä esimerkiksi joutomaa, peltoaukea tai pieni lampi? Nyt kannattaa hakeutua avoimille ja kosteille paikoille.

Nappaa retkelle mukaan koko perheen helpot retkivinkit sekä lapsille suunnattu keväinen havaintovihko. Havaintovihkosta löydät 12 helposti tunnistettavaa ja tuttua kevätlajia retkeltä bongattavaksi. 

Haluatko järjestää oman perheesi, naapuruston lapsien tai vaikka koululuokan iloksi hauskan rastiradan? Luonto-Liiton Hämeen piiri toteutti mainion Kevättuulen polku -rastiradan, johon voit käydä tutustumassa Retkipäivän materiaaleista.

Jaetaan retkipäivätunnelmia yhdessä somessa, kun ei voida porukalla kokoontua keväisen luonnon äärelle. Jaa perheen retkikuvat aihetunnisteilla #kevätseuranta #perheetkevääseen, @kevatseuranta ja @luontoliitto. 

Suunnataan kaikki yhdessä perheiden kanssa keväiseen luontoon 24.4!

Ilmoita retkesi ja osallistu arvontaan!

Aiotko toteuttaa kevätretken 24.4? Mahtavaa! Meitä kiinnostaa kovasti, kuinka moni innostuu retkeilemään kyseisenä päivänä. Kerro se meille tästä linkistä ja voit halutessasi osallistua Luonto-Liiton tehtäväkirjojen arvontaan! Kysely päättyy 2.5.2021, joten voit kertoa retkestäsi myös jälkikäteen.

Retkipäivän materiaalit
Retkivinkit ja hauskaa puuhaa (pdf)
Retkeile lähiluonnossa -vinkit (pdf)
Keväinen havaintovihko lapsille (pdf)
Kevättuulen polku: rastiradan ohjeet ja materiaalit

Huomaa myös:
Keväinen bingo (pdf)
Havaintovihko nuorille ja aikuisille (pdf)
Palauta havainnot nettilomakkeella
Följ med våren för barn (pdf)
Pohjois-Suomen Kevätseuranta (pdf)

Turvallisesti kevätretkillä. Huomioithan ulkona liikkuessasi alueelliset koronarajoitukset. Huolehdithan siis ulkona ollessasi riittävävästä fyysisestä välimatkasta muihin luonnossa liikkujiin ja vältäthän mahdollisesti ruuhkaantuvia eväs- ja tulentekopaikkoja ja suosituimpia ulkoilualueita.