Osallistu

Kevätseuranta perustuu vapaaehtoisten tuottamaan havaintoaineistoon. Jokainen havainto on tärkeä, eikä kaikkia lajeja tarvitse tuntea. Lähde mukaan ja ilmoita havaintosi!

Havaintolomake

Havaintolomake on osoitteessa www.kevatseuranta.luomus.fi (OBS på svenska!). Jos tallennat oman lomakkeesi verkkoselaimesi kirjanmerkkeihin/suosikkeihin, voit käyttää samaa lomaketta koko kevään ja lähettää uusia havaintoja aina kun niitä tulee.

Kevätseurannan havaintovihko

Havaintovihko sisältää lajit, Kevätseuranta-viikonloput ja muut oleelliset tiedot yhdessä paketissa. Havaintovihko on postitettu mm. Luonto-Liiton jäsenlehden mukana ja sitä on alkukeväästä jaettu eri tapahtumissa. Voit myös tulostaa sen itse tai tarkastella sitä puhelimella.

Lataa havaintovihko tästä: Havaintovihko 2023

Paperisella vihkolla ei enää voi ilmoittaa Kevätseuranta-havaintoja. Verkkolomakkeella havaintoja voi ilmoittaa milloin vain. Katso tarkemmat ohjeet havaintojen ilmoittamiseen täältä.

Kevätseuranta lapsille

Lasten Kevätseurannan voit ladata tästä.

Följ med våren för barn kan du ladda ned här.

Löydät lapsille myös paljon muuta keväistä puuhaa :
Keväinen bingo  
Kevättuulen polku -materiaali
Perheiden kevätretkipäivän materiaalit
Pohjois-Suomen Kevätseuranta lapsille

Muistathan palauttaa täytetyt lasten Kevätseuranta-kortit Luonto-Liittoon:
skannaamalla osoitteeseen sieppo.toimitus@luontoliitto.fi tai
– postitse osoitteeseen: Luonto-Liitto, Mannerheimintie 109, 00280 Helsinki

Kaikkien kevätkortin 30.6. mennessä palauttaneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja. Jokaisen osallistujan nimi julkaistaan myös lasten luontolehti Siepossa.