Koivunlehtiä, satakieliä ja haarapääskyjä

blogikoivu
Koivunlehtiä Arabianrannan kevätauringossa

Kevät on vihdoin täällä! Sen tuntee joka solullaan. Valon määrä on valtava, lämpötilat kohoavat päivisin kutkuttavan lämpimiin lukemiin, maa vihertää ja mikä parasta, linnut laulavat herkeämättä. Kyllä nyt kelpaa olla täällä pohjoisilla leveyspiireillä, kun meitä hemmotellaan oikein olan takaa lämmöllä ja valolla.

blogirentukat
Rentukat kukkivat runsaina

Asun Helsingin Arabianrannassa, joten nämä maastot ovat minulle tutuimpia ja täällä liikun eniten luonnossa. Keväisin, kun lumet sulavat aloitan juoksukauden ja viiletän pitkin Viikin ulkoilualuita tai Vallilan siirtolapuutarhan reunoja napit korvilla. Havahduin viikonloppuna lenkkeillessäni siihen olennaiseen seikkaan, että nyt on syytä jättää korvakuulokkeet pois käytöstä ja kuunnella luonnon ääniä. Myöhäiset illat tai aikaiset aamut ovat parhaita, sillä silloin liikenteen meteli on vähäisintä ja lintujen laulu huipussaan. Lemppareitani ovat yhäkin kaunis ja haikea huiluääninen mustarastas ja jännästi pulputtava ja erikoislaatuisesti laulava satakieli. Ei ole mitään ihanampaa, kuin juosta raikkaassa ilmassa lintujen säestämänä!

blogilehti

Toinen upea juttu tällä viikolla on ollut maiseman selkeä vihertyminen. Nurmi on saanut kauniin kirkkaanvihreän sävynsä ja puiden lehdet puhkeavat pian. Aamukävelyllä huomasin koivujen saaneen pienet ja terhakkaat hiirenkorvansa. Kun kohotin katseeni ylös, näin kymmenkunta haarapääskyä tanssimassa taivaalla. Ne kiertelivät ja kaartelivat taidokkaasti leikitellen ja liihottaen. Elämä on täynnä pieniä ja kauniita asioita, kun vaan osaa katsoa.

Talvi on nyt virallisesti selätetty, tervetuloa kesä!

Terveisin,

Jenni, Kevätseuranta-vastaava