Osallistu

Kevätseuranta perustuu vapaaehtoisten tuottamaan havaintoaineistoon. Jokainen havainto on tärkeä, eikä kaikkia lajeja tarvitse tuntea. Lähde mukaan ja ilmoita havaintosi!

Ilmoita havainnot kevätseurantalajeista Luonto-Liittoon. Yksittäinenkin havainto on tärkeä! Havainnot ilmoitetaan verkossa.

Havaintolomake

Sähköinen havaintolomake on osoitteessa www.kevatseuranta.luomus.fi (OBS på svenska!). Jos tallennat oman lomakkeesi verkkoselaimesi kirjanmerkkeihin/suosikkeihin, voit käyttää samaa lomaketta koko kevään ja lähettää uusia havaintoja aina kun niitä tulee.

Havaintoja ilmoittaneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja!

Kevätseurannan havaintovihko

Havaintovihko sisältää lajit, Kevätseuranta-viikonloput ja muut oleelliset tiedot yhdessä paketissa. Havaintovihko on postitettu mm. Luonto-Liiton jäsenlehden mukana ja sitä on alkukeväästä jaettu eri tapahtumissa. Voit  myös tulostaa sen itse tai tarkastella sitä puhelimella.

Lataa havaintovihko tästä: Havaintovihko 2020

Havaintovihkoa voi kevään alussa myös tilata Luonto-Liitosta esimerkiksi opetuskäyttööön.

Paperisella vihkolla ei enää voi ilmoittaa Kevätseuranta-havaintoja. Verkkolomakkeella havaintoja voi ilmoittaa milloin vain. Katso tarkemmat ohjeet havaintojen ilmoittamiseen täältä.

Kevätseuranta lapsille

Lasten Kevätseurannan voit  tulostaa itse tästä.

Följ med våren för barn kan du ladda ned här.

Lasten kevätkortteja voi myös tilata Luonto-Liitosta:

  • tilaus postitse: materiaalit(at)luontoliitto.fi, puh. 09 68 444 230