Kesä on täällä, mutta kevättä seurataan yhä!

blogi_pitkospuutKesä on täällä! Usein kesän saapumiseen liittyy itselläni myös haikeutta, sillä kevät tuntuu aina vilahtavan ohi kuin silmänräpäyksessä. Vaikka kesä onkin ihana vuodenaika, on keväässä silti aivan oma taikansa joka nostaa sen suosikikseni. Silloin maisema on täynnä vihreän eri värejä, ilman täyttää juuri puhjenneiden lehtien tuoksu ja lintujen laulu kaikuu kaikkialla päivin öin.

blogi_tuomi
Tuomi on täydessä kukassa Lammassaaren pitkospuilla

Tänä vuonna olin kuitenkin jo valmis vastaanottamaan kesän, sillä kevät on ollut nautinnollisen pitkä. Vaikka kevät alkoikin jo helmikuussa ja keikkui korkeissa lämpötiloissa jo maalis-huhtikuun aikana, viileni sää aina välillä juuri sen verran, ettei kevät muuttunut kesäksi liian pian. Vapun jälkeen saatiin värjötellä viileässä ja sateisessa säässä vielä muutama viikko ennen kuin lämpötila nousi kesän lukemiin. Kun tämän viikon alussa kuulin taivaalta myös kaupunkiin ehtineiden tervapääskyjen kirkunan, tuntui kesän saapuminen jo hyvin todelliselta.

blogi_lintutornissa
Lammassaaren lintutornista näkyi mm. kanadanhanhien poikasia ja sitruunavästäräkki

Teimme Luonto-Liiton toimiston väen kanssa noin puolentoista tunnin Kevätseuranta-retken Lammassaareen. Jo tässä ajassa ehdimme havaita yhteensä 22 kevätseurantalajia! Samalla huomasi, miten lyhytkin luonnossa oleskelu työpäivän keskellä rentouttaa ja virkistää mieltä.

blogi_leppis_rentukka
Kaksi kevätseurantalajia yhdessä!

Kevätseurantaan on osallistuttu tänäkin vuonna ilahduttavasti. Vielä olisi kuitenkin kaksi Kevätseuranta-viikonloppua edessäpäin. Myös alkukesän havainnot ovat tärkeitä etenkin myöhäisten lajien osalta, sillä esimerkiksi kukkivasta oravanmarjasta on saatu vasta kolme havaintoa. Tsempataan siis vielä loppuun asti! Tässä vaiheessa toukokuuta lajien paljous saattaa tuntua huumaavalta, mutta ei haittaa jos unohtaisitkin merkitä joitakin lajeja muistiin. Tärkeintä on nauttia täynnä elämää olevasta luonnosta.

Kevätterveisin

Varpu